PRESS IJburgers fel tegen komst parkeerplaatsen op groenstrook: “Opslagplek voor blik”

Bewoners op IJburg maken zich zorgen over de plannen van de gemeente om negentig parkeerplaatsen te realiseren aan de rand van de Oeverzeggestraat. Omdat in het Diemerpark er vier sportvelden bij gaan komen, zijn nieuwe parkeerplaatsen nodig en volgens de gemeente is dit de enige geschikte locatie. Bewoners zien dit niet zitten: “Onze rustige straat wordt straks een opslagplek voor blik.”

Als je goed luistert hoor je de vogels kwetteren in het riet”, zegt buurtbewoner Dick van Klink. “Er zijn heel veel prachtige insecten, vogels en kleine slangetjes. Er is gewoon heel veel leven op deze plek.”

Toch komt als het aan de gemeente ligt hier een parkeerplaats. De sportvelden in het Diemerpark worden uitgebreid van zes naar tien en dat betekent dat er nieuwe parkeerplekken nodig zijn. Uiteindelijk moeten dat negentig plekken worden, en die zijn in de voorlopige plannen ingetekend op de groenstrook aan de Oeverzeggestraat.

Buurtbewoners zijn fel tegen deze plannen. “Er zijn een aantal punten waar we het niet mee eens zijn. We krijgen asfaltering in plaats van vergroening,” vertelt buurtbewoner Rendy Kee. “We zijn als buurtbewoners betrekkelijk weinig tot niet meegenomen in het proces en de parkeerproblematiek van een sportpark wordt verplaatst naar een woonbuurt. In een sociale stad als Amsterdam vind ik dat ondenkbaar.”

Alternatieven

Volgens Kee en Van Klink zijn er andere alternatieven mogelijk zoals de parkeerplaats onder de Albert Heijn aan de IJburglaan en de parkeerplaatsen bij de bedrijventerreinen op Steigereiland die onbenut zijn in het weekend.

Maar volgens stadsdeelbestuurder Ivar Manuel is dit toch echt de enige optie. “De helft van de parkeerplekken onder de Albert Heijn is particulier verhuurd, dus dat gaat sowieso niet. En juist op de momenten dat je die parkeerplekken nodig hebt zit die Albert Heijn helemaal vol.”

Als je goed luistert hoor je de vogels kwetteren in het riet”, zegt buurtbewoner Dick van Klink. “Er zijn heel veel prachtige insecten, vogels en kleine slangetjes. Er is gewoon heel veel leven op deze plek.”

Toch komt als het aan de gemeente ligt hier een parkeerplaats. De sportvelden in het Diemerpark worden uitgebreid van zes naar tien en dat betekent dat er nieuwe parkeerplekken nodig zijn. Uiteindelijk moeten dat negentig plekken worden, en die zijn in de voorlopige plannen ingetekend op de groenstrook aan de Oeverzeggestraat.

Lees verder: AT5 website.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments