ADVIES VOR KK en CTO Parkeren Sportpark Diemerpark

Notitie die is gebruikt voor bestuurlijk overleg met de wethouders. Onderzoek naar parkeerstrook bedrijven ontbreekt. Helemaal aan het einde de conclusie dat alternatieven het echt waard zijn om te onderzoeken. Vergt een beetje lef, maar er is wel momentum.

Aanleiding/achtergrond


De sportvelden in het Diemerpark worden uitgebreid van 6 naar 10 velden. In het kader van de opdracht van het bestuurlijk team Vernieuwing Diemerpark wordt er een visie geschreven gericht op de ontwikkelingen in het Diemerpark. Het Diemerpark is toe aan een upgrade; het onderhoud en beheer is momenteel niet goed afgestemd op de bijzondere kenmerken van het park en het toegenomen aantal gebruikers, er wordt een ontbrekende schakel in het fietsnet voorgesteld en er wordt een verkeersonveilig kruispunt aangepakt. Daarnaast is in september 2020 door het bestuurlijk team Vernieuwing Diemerpark besloten dat het autoparkeren buiten de hoofdgroenstructuur en dus buiten het Diemerpark moet worden opgelost. Al jaren ontvangen V&OR en Stadswerken (SW) klachten m.b.t. verkeersonveiligheid, slecht onderhoud en niet werkende verkeerssystemen in het Diemerpark. De klachten gaan over het niet goed werken van de rotatieborden (verplicht fietspad naar autoweg) waardoor het Dick Hilleniuspad oneigenlijk wordt gebruikt door niet-bestemmingsverkeer, verkeersonveiligheid.

Dokumente: PDF.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments