Teken De Officiële Petitie Geen Parkeerterrein

Hou IJburg groen, hou IJburg waterproof, hou IJburg veilig

De gemeente Amsterdam wil zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een ecologische en beschermende primaire waterkering in Amsterdam IJburg vernietigen om een vervuilend en verkeersonveilig parkeerterrein aan te leggen. Is dit de opmaat naar meer groen-vernietiging?

Petitie

Wij

Bezorgde Amsterdamse burgers die groen, ecologie, klimaat en democratie hoog in het vaandel hebben,

constateren

  • Dat de gemeente Amsterdam beweert in haar eigen visie, beleid en regelgeving veel te willen doen aan groen, klimaat, ecologie, verkeersluwheid en burgerparticipatie.
  • Echter, we constateren dat de gemeente zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een belangrijk groen en ecologisch gebied op Amsterdam IJburg wil vernietigen om een parkeerterrein aan te leggen.
  • Welk groen gebied is als volgende aan de beurt?

en verzoeken

Dat de gemeente Amsterdam per direct afziet van haar plannen om zonder participatie kostbare ecologische en klimaatbeheersende gebieden te vernietigen om plaats te maken voor verkeersonveilige parkeerfaciliteiten. Bestaande parkeerfaciliteiten op en rondom IJburg kunnen veel beter benut worden met smart mobility oplossingen en gekoppeld aan openbaar vervoer. Dan zijn er geen extra parkeerplaatsen nodig. De gemeente moet stadswijken vergroenen, niet vergrijzen.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments